Mnvd » Specials » Goeree overflakkee
Mnvd: Informatie van A tot Z

Vakantie op Goeree-Overflakkee

Vakantie op Goeree-Overflakkee Een vakantiebestemming kiezen blijkt elk jaar weer een hele opgave te zijn. Gaan we naar het buitenland, of vieren we onze vakantie in eigen land. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens de zomervakantie in Nederland te blijven. Maar waar ga je dan heen? Welke ‘eisen’ stel je aan goede zomervakantie? Wanneer je voorkeur uit gaat naar een badplaats is het eiland Goeree-Overflakkee een goede uitvalbasis voor een heerlijke zomervakantie!

Zon, zee en strand

Bij het kiezen van de juiste badplaats is het van belang dat er met verschillende factoren rekening gehouden wordt. De belangrijkste factoren hierbij zijn: zon, zee en strand. Een heerlijke zonnetje en een aangename temperatuur maakt een vakantie al gauw een geslaagde vakantie. Helaas hebben we dit niet altijd voor het zeggen, maar wanneer de zon schijnt, moeten zeker de andere twee factoren: zee en strand goed geregeld zijn.

Een schoon strand biedt meer comfort dan een strand waar het afval allemaal rondzwerft. Ook de services die op het strand aangeboden worden spelen een rol. Zijn er ligbedjes of parasols verkrijgbaar? Zijn er voldoende strandpaviljoens? De zee is eveneens een belangrijke factor. Is er kustwacht aanwezig op het strand? Wat zijn de tijden van eb en vloed? Hoe is de zeebodem, bestaat deze uit schelpen of gewoon zand? Al deze factoren zijn van belang bij het zoeken van een badplaats waarbij ‘zon, zee en strand’ een perfecte mix vormen.

Bezienswaardigheden

Niemand hoopt erop, maar bij een zonvakantie in eigen land moet er wel rekening mee gehouden worden. Slechter weer, oftewel geen strandweer kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien. Van belang is het dat een badplaats niet alleen een geschikte vakantieplaats is wanneer het strandweer is. Ook juist wanneer het weer wat minder is moet er genoeg te doen zijn. Welke bezienswaardigheden zijn er? Welke sportieve activiteiten kunnen ondernomen worden? Wat zijn de uitgaansmogelijkheden?

Vakantie op Goeree-Overflakkee

In deze special vind je verschillende artikelen die betrekking hebben op verschillende plaatsen op Goeree-Overflakkee. Zo wordt uitgebreid besproken waarom Ouddorp een geschikte vakantieplaats kan zijn. Verder worden er ook verschillende bezienswaardigheden besproken die bezocht kunnen worden wanneer het geen ‘strandweer’ is.

Bezienswaardigheden Goeree-Overflakkee

Het eiland Goeree-Overflakkee is het onderste eiland van Zuid-Holland. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, namelijk dat het eiland onderdeel is van Zeeland. In de zomermaanden trekke…

Goedereede, de moeite van het bezoeken waard!

Goedereede is net als Ouddorp een gemeente gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee. Deze gemeente telt ongeveer 2000 inwoners. Dit historische dorpje is niet een vakantieplaats, maar zeker de moeite…

Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp

In Ouddorp, op het eiland Goeree-Overflakkee is één van de meest moderne en populairste strandpaviljoens van Nederland gevestigd. Onderstaand lees je alle informatie over Strandpaviljoen Paal 10. Lees…

Zomervakantie in Ouddorp aan Zee

In de zomervakantie trekken veel mensen naar het buitenland vanwege het mooie weer, de bezienswaardigheden en de cultuur. Echter is het zeker de moeite waard om thuis te blijven. Ook in Nederland zijn…
Gepubliceerd door Mnvd op 19-07-2014, laatst gewijzigd op 21-07-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!